top of page
  • Yazarın fotoğrafıZerrin İrem Akbay

Zarif ve Rahat: Kapri Pantolon ve Taytlar

İkonik moda parçaları kapri pantolon ve taytlar, podyumlardan sokak stiline şıklığı ve rahatlığı bir arada sunarak farklı tarzlarla yeniden karşımıza çıkıyor. Peki kapri pantolon ve taytların moda dünyasındaki yükselişi nasıl başladı ve neden bu kadar popüler hale geldiler? 


İlk Çıkış

İlk olarak 1950’lerde karşımıza çıkan kapri pantolon ve taytlar, İtalya’nın Capri adasından ilham alınarak tasarlandı ve adını da buradan aldı. O dönemin şıklığını yansıtan tasarımlar, diz altında biten kesimi ve dar paçasıyla dikkat çekerek özgün tarzlarıyla hızlı popülerlik kazandı. 


Geri Dönüş

Günümüzde kapri pantolon ve taytlar, 2024 İlkbahar / Yaz vitrinlerinde yerini garantiledi bile. Modern tasarımlarla ve yenilikçi dokularıyla karşımıza çıkan kapriler, esneklikleri ve rahat hareket imkanı sunmaları ile spor aktivitelerinden, sokak modasına kadar geniş bir yelpazede yer alıyor. Sıcak yaz günlerinde şık, rahat ve serin bir stil yaratmak istiyorsanız tercihinizi kaprilerden yana kullanabilirsiniz. 



İlham Al: “Audrey Hepburn” Stili!

Moda tarihine damga vuran isimlerden biri olan Audrey Hepburn, sade ve zarif tarzıyla daima göz doldurmayı başarmıştır. Audrey Hepburn imzası haline gelen kapri pantolonlar onun stilini tanımlamada etkili bir yere sahip. 


İlk olarak Hepburn’ün kapri pantolonları tercih etmesinin sebebi, boyu ve vücut tipi. İnce paça ve diz altı uzunluğu onun zarif bacaklarını vurgularken rahat bir hareket imkanı da sağlamıştır. Ayrıca Audrey Hepburn’ün sade ve minimal tarzı, kapri pantolonların zarif ve klasik yapısıyla mükemmel bir uyum sağlayarak, ikonik bir görünüme imza atmıştır. 


Audrey Hepburn’ün kapri pantolon stili özellikle, “Roman Holiday” ve “Sabrina” gibi unutulmaz filmlerdeki görünümleriyle moda tarihine geçerek Hepburn tarzını ve zarafetini en iyi şekilde yansıtmıştır. 

Bu görünüm zamansız bir ilham kaynağı olup, gelecekte de zamanın ötesinde zarafet ve şıklığı yansıtarak ilham kaynağı olmaya devam edecektir.



Comments


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page