top of page
  • Yazarın fotoğrafıZİA ONLINE

Yıpranan Saçlarınızı 5 Adımda İyileştirin

Dış etkenler, kimyasal işlemler, yanlış uygulamalar, sıcaklık gibi pek çok faktör nedeniyle saçlarınız zamanla yıpranıp sağlıksız bir görünüme kavuşabilir. Daha sağlıklı, parlak ve canlı görünen saçlara kavuşmak zor değil. Sabır, doğru ürün, düzenli bakım ile kısa sürede saçlarınızın eski canlılığına kavuşabilirsiniz. 


Bu yazımızda doğru bakımlarla oluşan hasarı en aza indirmeniz ve saçlarınızın gücünü yeniden kazanmanız için yapmanız gerekenleri derledik. 

İşte 5 adımda yıpranan saçlarınızı iyileştirmek için uygulayabilecekleriniz:


1/5 Saçlarınızı Nemlendirin

Yıpranmış saçların en büyük ihtiyaçlarından biri nemdir. İlk olarak saç tipinize uygun nemlendirici şampuanı seçin ve mutlaka saç kremi kullanın. Düzenli olarak uygulamanız bu etapta önemli. Ayrıca, haftada bir veya iki kez derinlemesine nemlendirme sağlayan saç maskeleri uygulayarak saç tellerinizi besleyin. Doğal yağların etkisinden faydalanmayı ihmal etmeyin. Özellikle aloevera, avokado ve argan yağı gibi doğal bileşenler içeren ürünler, saçlarınıza ekstra nem sağlar ve onarıcı etki gösterir.

 

2/5 Isıdan Kaçının

Saçın en büyük düşmanlarından ısı… Saç kurutma makinesi, düzleştirici ve maşa gibi ısıya dayalı şekillendirici araçlar, saç tellerini kurutarak ve yıpratarak zarar verir. Mümkün olduğunca bu tür aletleri kullanmaktan kaçının veya kullanmak zorundaysanız düşük ısıda ve ısı koruyucu spreyler kullanarak saçlarınızı mutlaka koruyun. Ayrıca, saçlarınızı doğal yolla kurutmaya özen gösterin.


3/5 Saç Kesimi

Saçlarınızın daha sağlıklı görünmesi kırıkları ve yıpranmış bölgeleri temizlemekle mümkün. Yıpranmış uçları temizlemek ve saçınızın sağlıklı uzamasını teşvik etmek için düzenli saç kesimi oldukça önemli. Saçlarınızın durumuna bağlı olarak her 6-8 haftada bir uçlardan az miktarda kestirmek saçlarınızı daha canlı bir görünüme kavuşturacaktır.


4/5 Doğru Beslenme

Saç sağlığı, içten dışa doğru başlar. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı, saçlarınızın güçlü ve parlak olmasına yardımcı olur. Özellikle protein, omega-3 yağ asitleri, demir, çinko ve vitaminler açısından zengin gıdalar tüketmek, saçlarınızın ihtiyacı olan besinleri almasını sağlar. Saç sağlığı için ideal besinlerden bazıları ise; yumurta, balık, ceviz, yeşil yapraklı sebzeler ve meyveler…


5/5 Kimyasal İşlemlerden Kaçının

Boya, perma vb. kimyasal işlemler, saçların yıpranmasına ve kırılmasına neden olabilir. Bu işlemleri yaptırıyor iseniz güvenilir ve profesyonel kuaförlere yaptırarak saçlarınıza zarar vermeden uygulamalarını sağlayın. Ayrıca, kimyasal işlem görmüş saçlar için özel olarak formüle edilmiş bakım ürünlerinden mutlaka yararlanın.


Comentários


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page