top of page
  • Yazarın fotoğrafıZİA ONLINE

Yeniden Bağlanma Zamanı: Aile İçi Oyunlar ve Aktiviteler

Hızlı geçen zamanla, günlük yaşam temposu içinde aile bireylerinin bir araya gelip kaliteli vakit geçirmesi oldukça kıymetli. Hayatın içinde zamanı doğru yöneterek birlikte unutulmaz anılar oluşturmak, aile ilişkilerini güçlendirmede etkili rol oynuyor. 

Bu noktada, aile içi oyunlar ve aktiviteler, birbirinizi daha iyi tanımak, beraber eğlenmek ve bağ kurmak için harika fırsatlar sunar. 

Birlikte neler yapılabilir bunlara bir göz atalım.


Aile Oyun Gecesi

Herkesin programına uyan, haftanın bir gününü belirleyin. Bu gün aile oyun gecesi olsun ve gecede herkesin sevdiği oyunları farklı haftalarda sırasıyla oynayın. Birlikte strateji gerektiren oyunlar oynarken seçeceğiniz eşleri her hafta değiştirin. Oyunlarda her zaman eşli olmayın, bireysel olarak da yarışın. Kazananın belirlendiği rekabet dolu bir oyun gecesinin keyfini çıkarın!

Aile oyun geceniz için Yüksek İç Mimar / Tasarımcı Nursema Öztürk'ün tasarımı olan U-box ahşap oyun bloklarına mutlaka göz atın!

Sınırsız yaratıcılık ve doğa dostu bir oyuncak olan U-BOX  4-99 yaş aralığı için uygun bir üründür.

U-Box oyununun amacı: Dünyada her yaşta yaratıcı nesiller yetiştirmektir.


Sevgi Dolu Bir Yemek

Ailecek mutfakta geçirilen zaman hem öğretici hem de eğlenceli olabilir. Birlikte yeni bir yemek tarifi denemek veya herkesin damak zevkine uyan bir yemeği birlikte hazırlamak oldukça keyifli olacaktır. Hem bir arada olmanın tadını çıkaracak hem de birlikte çalışma becerinizi geliştirmiş olacaksınız. 


Kitap Yorumları

Ailece seçeceğiniz bir kitabı belirlediğiniz güne kadar okuyup bitirin. Tüm aile üyelerinin aynı kitabı okuması ve bu kitap hakkında yorum yapıp konuşması, aynı hikayeyi birbirinizin bakış açılarıyla görmenizi sağlayacaktır.


Spor ve Egzersiz

Bisiklet sürmek, yürüyüş yapmak gibi herkesin katılım sağlayabileceği bir spor etkinliği seçebilirsiniz. Böylelikle hem birlikte vakit geçirir hem de sağlıklı bir yaşam tarzına birbirinizi motive etmiş olursunuz. 


Aile Film Gecesi

Herkesin zevkine uygun film seçmek çok zor olabiliyor yine de ortak türde hepinizin keyif alacağı filmleri bulabilirsiniz. Belki bazı haftalar birbirinizin en sevdiği filmlere sırasıyla şans verebilirsiniz. Sonrasında nedenini dinlemek ve film hakkında tartışmak birbirinizi daha yakından tanımaya yardımcı olabilir. 


Comments


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page