top of page
  • Yazarın fotoğrafıZİA ONLINE

Wellness Nedir?

Farkındalığımızın arttığı, sağlığımıza odaklandığımız bu yıl sadece bedensel değil aynı zamanda mental olarak da ‘anda kal’ felsefesi ile iç huzurumuzun sesini dinlemeye bizleri yöneltti. Peki wellness’i nasıl tanımlayabiliriz ve günlük yaşamımıza nasıl entegre edebiliriz?


Wellness nedir?

Türkçe’de esenlik (well-being) anlamına gelir. Kişinin fiziksel, spiritüel, mental anlamda kendini geliştirerek iyi olma hali, yaşam biçimidir.


Wellness kültüründe önemli nokta, dünün endişelerini ve yarının kaygılarını bırakıp anı yaşamaya odaklanarak her anlamda sağlıklı bir yaşam sürmektir. Öz farkındalıkla hareket edip, hayatın içerisinde ki durum, olay değişikliklerini kabul ederek olumlu bir tavırla karşılama becerisini kapsar.


Zihinsel Wellness

Zihinsel wellness, düşünce ve duyguların sağlıklı ve uyum bir şekilde yönetilmesidir. Duygusal olarak dengede olmayı, pozitif düşünceyi teşvik etmeyi ve stresi azaltmayı içerir. Meditasyon yaparak, nefes tekniklerini uygulayarak, mildfulness uygulamalarından yararlanarak zihinsel wellnes’i destekleyebilirsiniz.


Fiziksel Wellness

Fiziksel wellness, vücudu sağlıklı ve güçlü tutmayı amaçlar. Sağlıklı beslenme, düzen egzersiz ve yeterli uyku düzenine sahip olarak zararlı alışkanlıklardan da uzak durmayı içerir.


Sosyal Wellness

Sosyal wellness, bireyin çevresiyle olan ilişkilerini, sosyal hayatını ve topluma katılımını kapsayan bir kavramdır. Kişinin yaşam kalitesinin artmasıyla hem kendi mutluluklarına hem de toplumun genel refahına katkıda bulunabilirler.


Wellness’i yaşam tarzınızın ayrılmaz bir parçası haline getirerek daha güçlü, daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat sürdürmek mümkün. Şimdi farkına varıp adım atma zamanı.


Photo credit: @pinterest

ZİA ONLINE -logo.jpg

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page