top of page
  • Yazarın fotoğrafıZerrin İrem Akbay

Kaan Kazgan'ın Büyük Başarıları

1- Ülkemizi temsil ettiğin maçlarda arka arkaya rekor kırmaya devam ediyorsun öncelikle başarıların için seni tebrik ediyorum. Seni biraz daha yakından tanımak isteriz. (King) Kaan Kazgan kimdir?

Merhaba öncelikle çok teşekkür ederim. 3 Ekim 1994 istanbul doğumluyum yaklaşık 20-21 senedir dövüş sporlarıyla aktif olarak ilgileniyorum. 2012 yılından beri profesyonel olarak dünya’nın farklı ülkelerinde dövüşüyorum.


2- Bu spora ilgin nasıl başladı? Ve yeteneğini nasıl keşfettin?

Abim Murat Kazgan sayesinde başladı diyebilirim. Kendisi de bilindiği üzere profesyonel bir dövüşçü ve birlikte büyürken birlikte bu yolda devam ettik.


3- Maçlarına hazırlanma sürecinden biraz bahseder misin? Seni motive eden şeyler neler?

Kazanmak bu hayatta en haz aldığım şey olabilir. Tavla bile oynasam kazanmak için her şeyi yaparım :) Maça hazırlık dönemim dışında da her gün çift antrenmanım var ancak maça dönemi 6-8 hafta antrenman yoğunluğum ve diyetim çok katı oluyor. Mental olarak sadece maçıma odaklandığım bir dönem diyebilirim.


4- Yaptığın sporla karakterin arasında nasıl bir ilişki kuruyorsun? Hayata bakışını nasıl etkiliyor? Çevrenden ve arkadaşlarından nasıl tepkiler alıyorsun mesela?

İki farklı Kaan var aslında biri daha agresif ve işine odaklı diğeri daha pozitif, sosyal ve enerjik. Kafesin içerisindeki Kaan ile insanlarla ilişki kurmak biraz zor olurdu :)


5- 9 saniyelik nakavtınla mmanews tarafından geçen ayın (Ekim 2022) ‘Dünyadaki En İyi İkinci Bitirilişi’ seçildikten sonra Golden Gloves Award’ta da ‘’Yılın En İyi Nakavtı Ödülü’’nü kazandın. Bu maçın detaylarını senin anlatmanı çok isterim.

Son 6 maçımın hepsi ilk 1 dakika içerisinde bitti ama son maç daha özeldi daha önce hiç bitirilmemiş bir dövüşçüyü 9 saniyede nakavt ettim. Benim için kendi seyircilerimin önünde bunu başarmak çok keyifliydi ve sonrasında da dünya basınında ve spor ödüllerinde aldığım ödüllerle gurur duydum. Ancak şu an için sıradaki rakibime ve maçıma odaklanıyorum.


6- 2009’da abin Murat Kazgan ile kurduğunuz Kazgan CrossFight’dan konuşmak istiyorum biraz da. Dövüş sporlarında profesyonel sporcularla da söyleşi ve seminerlere de ev sahipliği yapıyorsunuz. En son kimi ağırladınız? Başka neler yapıyorsunuz?

2009 yılından beri salonumuz aktif bir şekilde devam etmekte. Hem dövüşçü olmak isteyen hem kendi korumak isteyen hem de kilo vermek isteyen herkes salonumuzda eğitim almakta. Bu zamana kadar dünyaca ünlü bir sürü dövüşçüyü salonumuzda misafir ettik en son olarak 1 ay önce eski ufc dövüşçüsü Joanna Jedrzejczyk misafirimiz olup seminer verdi. Daha niceleri yakında salonumuzda olucak.


Son olarak ZİA ONLINE okuyucularına ne söylemek istersin?

Modayı ve güzel giyinmeyi çok severim stil sahibi tüm ZİA okuyucularına keyifli günler diliyorum.

Comments


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page