top of page
  • Yazarın fotoğrafıZİA ONLINE

Huriler ve Yolcular

Bedeni bir özgürleşme alanı olmanın yanı sıra, bir araştırma alanı olarak ele alan, iktidarın beden politikalarının nasıl işlediğinin ve üzerimizdeki görünmez etkilerinin izlerini süren İnin Eviner, Dirimart’taki ilk kişisel sergisini sanatseverlerle 3 Kasım 2022 tarihinde buluşturuyor. Huriler ve Yolcular isimli sergi, sanatçının daha önce Liverpool Bienali’nde gösterdiği ve Türkiye’de ilk kez gösterilecek olan iki kanallı video yapıtı Cenneti Sahnelemek (2018) ve seramik heykellerden oluşan

yeni yerleştirme çalışması Yolcular’ı (2022) izleyicinin çevresinde dolaşarak tecrübe edeceği şekilde bir araya getiriyor.


Eviner, inanç ve ekonominin nasıl el ele işlediği üzerine düşünürken, dünyevi olanla ruhani olan iki sahnenin ve akışın üst üste bindirildiği Cenneti Sahnelemek işini ortaya koyar. Videonun üst kısmında İstanbul’dan aşina olduğumuz şehir manzarasını bir çatıdan izletir. Gün doğumu ve batımı arasındaki zamana panoramik bakarken, alt kısımda sabitlenmiş, zamansız, ebedi bir düzende hareket eden “huriler”i izliyor oluruz. Bu yapıtıyla sanatçı vaatler, günahlar, kefaretler ve baştan çıkartmaların, dünyevi sıradanlık ile dini fantaziler arasındaki siyasal etkileşimini keşfe çıkar.


Huriler ve Yolcular 27 Kasım’a kadar Dirimart’ta izlenebilir.



Cenneti Sahnelemek, 20182 kanallı 4K video, 4’ döngü (videodan detay görüntüsü)




Comments


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page