top of page
  • Yazarın fotoğrafıZerrin İrem Akbay

Hayatınızda Reiki'ye Yer Açmaya Ne Dersiniz?

HAYAT BAZEN ÖYLE BİR SINAVA TABİ TUTAR Kİ İNSANI... YORAR, KIRAR, ZORLAR...

1- Öncelikle kendinizden bahsedebilir misiniz? Sizi biraz tanıyalım.

Merhaba ben Gülşen Peker. 42 yaşındayım, üniversite öğrencisi bir kızım var. Tekstil eğitimi alarak uzun yıllar bu sektörde modelist olarak çalıştım.


2- Reiki ile nasıl tanıştınız ve eğitimini nerede aldınız?

Hayat bazen öyle bir sınava tabi tutar ki insanı… Yorar, kırar, zorlar… Sanırım ben de bu sınavı zorlu olanlardanım. İyi ki de öyle olmuş diyorum. Benim hikayem için şöyle diyebiliriz; Şifayı ararken şifacı olmak. 24 yaşında panikatak teşhisi sonrası antidepresan, 25 yaşında eklem romatizması artı fibromiyalji bir sürü ilaç iğne… Ta ki 33 yaşıma kadar. Her zaman söylerim tesadüf yoktur tevafuk vardır. Yaratıcının sistemi muhteşem.

Gittiğim bir arkadaş ziyaretinde, Hollanda’da arkadaşımın ısrarı ile katıldığım bir seminerde reiki ile tanıştım. Dilini bile bilmediğim hoca beni seçti. Aynı dili konuşmadan beni reikiye uyumladı.Bence bu benim tekamülüm oldu böyle düşünüyorum. Uyumladığı enerjiyi tüm hücrelerime kadar hissettim. O enerjinin akışı muhteşemdi anlatılmaz yaşanır diyebilirim. İlk defa, yıllar sonra hiç ağrı hissetmeden ertesi günün sabahına uyandım.

Sonrasında Türkiye’ye döndüğümde araştırmalarım sonucu İlayda Güçlü’ye ulaştım tekrar eğitim alarak sertifikamı da aldım ve 1 yıl sonra iş haline getirdim. Çünkü kendimde dönüştürmem gereken çok konu vardı. Her şeyin enerjiden ibaret olduğunu, korkunun korkuyu, kötünün kötüyü çektiğini anladım. Hangi frekanstaysak o frekanstakileri çekiyorduk. Sonra biyoenerji holistik nefes ve regresyon hepsinin eğitim programlarına katıldım. Elbette önce kendi çakralarım, bilinçaltı yüzleşmelerim, affedip sevgiyle uğurladıklarım daha sonra kapılarımı açıp sevgiyle kabul ettiklerim... Hepsi şifa buldu. Gülşen Peker’in eğitim süreçleri özetlersek böyle, yakın zamanda bir kitabım çıkacak orada daha detaylı olarak paylaşmak istiyorum.



REİKİ, BANA DAVET ETMEDİĞİNİZ HİÇBİR ŞEYİN SİZE GELMEYECEĞİNİ ÖĞRETTİ!


3- Çakra nedir? Çakra tıkanıklıkları ne gibi sorunlara yol açar?

Çakralar bedenimizdeki enerji düğüm noktalarıdır. Aslında bedenimizde yaşam enerjisi taşıyan temel enerji sistemimiz yani çakra sistemi. Bedenimizdeki her bir enerji noktasına ise çakra deniyor. Fiziksel bedenimiz ve enerji bedenimiz birbirine bağlantılıdır. Sürekli etkileşim halindedir nasıl fiziksel beden; cildimiz, kaslarımız, organlarımız gibi katmanlardan oluşuyorsa enerji bedenimiz de zihinsel, duygusal, ruhsal katmanlardan oluşur. Deneyimlerimiz, yaşanmışlıklarımız, kırgınlıklarımız, kızgınlıklarımız, öfkemiz çakralarımızı tıkar. İnsan bedeninde binlerce enerji noktası vardır fakat ana çakralarımızın bedenimiz üzerinde etkisi büyüktür. Her bir ana çakra çeşitli hormonal sistemdeki salgı bezleriyle yakından ilgilidir. 7 ana çakramız vardır, her biri kendi renk ve özelliklerine sahiptir. Yine aynı şekilde her çakra müzik ölçeğinde notalandırılmış birbirinden farklı frekansa sahiptir.

Çakralarımız tıkanırsa bedensel sağlığımız bozulduğu gibi ruhsal sağlığımız da bozulur.

Küçük bir örnek; İşinden çıkarılan, parayla alakalı sıkıntısı olan ya da büyük borçlar altında olan kişilerin kök çakraları tıkanır ve bu kişiye hayatı düzeldikten sonra da kıtlık bilinci, kaybetme korkusu ve güvensizlik verir, boyun, bel ve sırt ağrıları getirir. Solar Plexus çakra tıkandığında öz saygımız, kendimize güvenimiz kaybolur kendimizi aşırı derecede eleştirir ve sevilmeye değer hissetmeyiz, reddedilme korkusu yaşarız. Bu çakra açık olduğunda öz güvenimiz artar kendimize saygı duyar ve ilişkilerimizi çok daha başarılı yönetiriz.

Yani; sadece ruhsal değil bedensel ve günlük yaşantımız için de tıpkı diğer organlarımız gibi sağlıklı olmalıdır.


4- Reiki nedir? Ve bilinen yanlışlar nelerdir?

Reiki evrensel bir yaşam enerjisidir. Yani tamamen insan bedeninde var olan bir enerjidir. Uyumlanma ve insiye yöntemi ile kullanılır. 1 kişi kanal olur diğeri izin verir bu şekilde uyumlanır.

Reiki de bilinen yanlışlar için şunları söyleyebilirim;

Reiki Uzakdoğu öğretisi değildir. Reiki dini bir inanç da değildir. Reikiye uyumlandığımızda negatif enerjiyi pozitife dönüştürürüz. Reiki için yapmamız gereken şey önce uyumlanmak daha sonra niyet etmek. Neyi dönüştürmek istiyorsak, hayatımızda istemediğimiz, bizi yoran, iptal etmek istediğimiz, değiştirmek istediğimiz konu ne ise buna niyet ediyoruz ve reiki enerjisinin bedenimizde akmasına izin veriyoruz.


REİKİ İÇİN 'TİTREŞİM' DİYEBİLİRİZ.


5- Reiki nelere iyi gelir?

Düzenli uygulandığında stres, kaygı, uyku problemleri, enerji düşüklüğü gibi konulara iyi geliyor. Aslında reikiyi hangi konuyu dönüştürmek istiyorsak o alanda kullanabiliyoruz.

Reikiyi yaşam felsefesi haline getiren ve hayatında düzenli uygulayan herkes agresifliğini kontrol altına alabilir, farkındalığı açılır, iletişimi güçlenir otokontrolü çok daha yüksek olur, sinirsel kas ve eklem ağrılarından kurtulabilir daha sağlıklı uyur, daha sağlıklı uyanır.

Değişim içeriden başlar. Aslında biz insanoğlu hep karşımızdakini değiştirmek istiyoruz. Rakama reiki dönüşüm enerjisi demek. Biz kendimizi dönüştürdüğümüzde karşımızdaki değişir. Biz kendi dünyamızı değiştirdiğimizde aslında etrafımızdaki dünya değişir.


REİKİ ASLINDA BİR FARKINDALIK.


6- Reiki eğitimi alınırken nelere dikkat edilmelidir?

Bence önce insiye edecek kişi ile enerji tutmalı bu çok önemli. Karşılıklı bir güven olmalı o frekans o enerji tutmalı. Daha sonra uyumlamada rahat giysiler giyinmeli altın, gümüş gibi hiçbir aksesuar olmamalı ve uzanarak yapılmalı. En önemlisi 21 gün danışan ile günde 1 kez enerjiye birlikte bağlanılmalı. Bu çok önemli bir detay ben bunu mutlaka kullanıyorum ki kişi bunu alışkanlık haline getirsin.

Reiki mutlaka Holistik nefes eğitimiyle birlikte verilmeli. Doğru nefes kişinin enerjiyi çok yüksek hissetmesini sağlar. Zaten sadece reiki için değil doğru nefes almayı bilmek çok önemli.


7- Bir şey hissetmenin bir önemi var mı? Seans herkeste işe yarıyor mu?

Reiki de bir şey hissetmek hemen olmayabilir. Ama bu kişinin uyumlanmadığı anlamına gelmez. Çok stresli bir yapıya sahipse, ya da çok gerginse, zihni çok dolu ise enerji rahat akmayabilir. O yüzden 21 gün takip etmek ve bırakmamak gereklidir. Zaman içerisinde enerji çok hızlı akar, bu duyguyu yaşayan kişiye artık reiki yapma deseniz bile o rahatlamayı huzuru yaşadıktan, dönüşümü farkettikten sonra zaten kendisi yapacaktır.

Seans herkeste işe yarar mı sorunuza bir örnek vermem gerekirse;

Evde küçük bir köpeğim var stresli olduğu zamanlarda özellikle gök gürlediğinde ve yüksek müzik sesleri olduğunda korkuyor. Böyle durumlarda ya da çok sıkıldığında ben 5 dakika reikiye kanal oluyorum ve sonra sakince huzurlu bir şekilde uyuyor.

Yani tüm canlılarda işe yarar evinizdeki ve bahçenizdeki bitkiler dahil reikiyi kullanabilirsiniz.

Reiki ile alan temizliği de mümkün. İlla canlı olmasına gerek yok. Evinizin içerisindeki negatif enerjiyi de reiki ile temizleyebilirsiniz. Bunlarda reikinin teknikleri arasında yer alıyor.


REİKİNİN ZAMAN, MEKAN, DAKİKA KURALI YOKTUR!


8- Reikinin etkisi ne kadar sürüyor?

Reikinin bir zaman kısıtlaması yoktur. Reiki enerjisi enerjiye bağlanıldığı anda aktive olur ve çalışır. Yani kişi reikiye bağlandı stresini attı ya da dönüştürmesi gereken çok önemli geçmişten gelen korkuları kaygıları var ise bunun üzerine birden çok kez çalışma yapabilir. Bunlar zaten çakralarla da ilişkili olduğu için daha fazla mesai harcanması gerekir. Ama kişi günlük bir stres yaşadıysa kendini gergin hissediyorsa 10 dakikalık bir çalışma tamamen o stresini dönüştürecektir.

Yani etkisi ne kadar sürer diye bir şey yoktur aslında. Duruma göre bazen hemen etki eder bazen de üzerine gidilmesi gerekir. Ben reikiyi yaptım ve bir daha reikiye ihtiyacım yok diye bir şey de yok. Bu kişinin yaşam standartları, stresi ve içinde bulunduğu durumlarla değişkenlik gösterir.


Comments


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page