top of page
  • Yazarın fotoğrafıZerrin İrem Akbay

Hafta Sonuna Film Önerimiz: The Big Lebowski

Kült filmler denilince, komedi kategorisinde öne çıkan ‘’The Big Lebowski’’ hafta sonu film keyfinize eşlik edecek. White Russian’larınızı hazırlayın, ekran karşısında yerinizi alın!


1998 yapımı Joel Coen ve Ethan Coen tarafından yazılmış, yönetilmiş olan filmde,

diyaloglardan, ‘’Dude’’ nickine ve filmdeki kıyafetlere kadar tüm detaylar izleyici tarafından benimsendi ve çok sevildi.

Hatta o kadar sevildi ki;

2002 yılından beri ‘’Lebowski Fest’’ düzenlenerek, The Big Lebowski’nin atmosferi yaşatılmaya devam ediliyor. Geceye başlarken filmin gösterimi yapılıyor, daha sonra ise bütün gece bovling oynanıp, The Dude içkisi olarak bilinen ‘’White Russian’’ içilerek keyifli anlar yaşanıyor.

Gelelim filmimizin konusuna;’

’The Dude’’ lakaplı Jeffrey Lebowski, iki gangsterin evine girip onu tartaklayarak borcunu ödemesini istemeleri üzerine şehirde başka bir Lebowski olduğunu anlar. Kendisiyle aynı adı taşıyan tekerlekli sandalyeye mahkûm milyonerin genç eşi şehirdeki birçok kişiye borçlanmış ve borcunu ödememiştir.

Evine giren gangsterler ‘’Dude’’un kıymetli halısına işeyince ‘’Dude’’ parasını istemek için soluğu malikanede alır ve macera başlar.



Comments


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page