top of page
  • Yazarın fotoğrafıZİA ONLINE

Ekranın Altın Çağı: 90’lar Dizileri

90’lar televizyon dünyasında devrim yaratan ve izleyicilerin kalplerinde taht kuran dizileri bu yazımızda derledik.

Photo credit: @pinterest

Seinfeld (1989-1998) 

Larry David ve Jerry Seinfeld’ın yarattığı Seinfeld “hiçbir şey hakkında” olan bir komedi olarak tanımlanıyor. Hem sıradan hem de saçma konularda güldüren komedyen Jerry ve üç alaycı arkadaşı konu alan dizi, farklı kurgusuyla televizyon kültüründe dengeleri değiştirdi.


Photo credit: @pinterest

Friends (1994-2004)

David Crane ve Marta Kauffman’ın yarattığı Friends, Monica, Ross, Rachel, Joey, Chandler ve Phoebe’nin New York’taki günlük yaşamlarını konu alarak, 90’ların en popüler ve etkili sitcom’larından biri olarak hayatımıza girdi ve günümüzde de hala sevilerek izlenmeye devam ediyor. 


Photo credit: @pinterest

Sabrina the Teenage Witch (1996-2003)

“Sabrina the Teenage Witch” Sabrina Spellman adlı genç bir kızın cadı olduğunu öğrenmesi ve sihirli güçlerini günlük yaşamında nasıl kullandığı konu alıyor. Sabrina’nın eğlenceli ve sihirli dünyası, 90’ların TV kültürünün unutulmaz bir parçası haline geldi.


Photo credit: @pinterest

Sex and the City (1998-2004)

Darren Star’ın yarattığı Sex and the City, dört New York’lu kadının aşk arkadaşlık ve kariyer yaşamlarını merkezine alan bir dizi.İkonik karakterle dolu dizide izleyiciye hem eğlenceli hem de düşündürücü anlar sunarak hem de kadınların güçlenmesini ve bağımsızlık temalarını öne çıkararak, 90’lar ve 2000’lerde kültürel bir fenomen haline geldi. 

Comments


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page