top of page
  • Yazarın fotoğrafıZİA ONLINE

Dirimart’ta İki Yeni Sergi;‘Infinite Rhytm’ & Canan Tonol’un ‘Tunnel Vision’ı

Dirimart Dolapdere’deki mekanında sanatçı Jorinde Voigt’un ‘Infinite Rhythm’ sergisini, Pera’daki yeni mekanda ise Canan Tonol’un ‘Tunnel Vision’ sergisini ağırlıyor.

Jorinde Voigt, Rhytm (7), 2022, graphite on paper on wood, framed, 84.2 x 74.1 x 14.6 cm

Jorinde Voigt, Rhytm (9), 2022, oil crayon, graphite, ink on paper on wood, framed, 79.5 x 79.5 x 15.6 cm


Jorinde Voigt’un ikinci kişisel sergisi Dirimart Dolapdere’de izleyicisiyle buluşuyor. Sergi sanatçının Immersions, Fugue, The Sum of All Best Practices, Infinites, Rhythms ve Double Infinites başlıklı altı serisini bir araya getiriyor. Birbirini takip eden bu seriler, yaratım süreçlerinde felsefe, bilim ve sanatla haşır neşir olan sanatçının çizme, yazma ve kestiği parçalarla oluşturduğu katmanların numaralandırılmasından oluşan dilini ve görsel lügatçesini yansıtıyor. Sergi 6–25 Eylül 2022 tarihleri arasında Dirimart’ta görülebilir.


Tunnel Vision 2, 2022, tuval üzerine yağlı boya, 165x290 cm.png

Tunnel Vision 1, 2022 .Tuval üzerine yağlı boya / oil on canvas.165 x 290cm


Dirimart, Pera’daki yeni mekânının kapılarını Canan Tolon’un Tunnel Vision isimli sergisiyle 9 Eylül’de açtı. Beyoğlu Meşrutiyet Caddesi üzerindeki eski Union Française binasının en alt katında konumlanan yeni mekândaki sergi 9 Eylül–16 Ekim 2022 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergide, sanatçının iki yılı aşkın süredir kafa yorduğu, tüm dünyanın Covid-19 salgını nedeniyle kapandığı dönem ve ardından hissedilen sosyal rahatsızlık üzerine çalıştığı işleri sergileniyor. Zeminde tek bir yerleştirme halinde bir araya gelen resimlerden oluşan Tunnel Vision film şeridi kopmuşçasına tüm hareketlerin aniden durduğu, sonrasında birçok umuttan vazgeçerek, birçok gerçeği göz ardı ederek devam eden bir dünyaya işaret ediyor.

تعليقات


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page