top of page
  • Yazarın fotoğrafıAstrolog Pınar Atmaca

Büyük Dönüşüme Hazır Olun! Aşkın Burcu Aslan'da Venüs Retro Zamanı!

2023’ÜN EN ÖNEMLİ ASTROLOJİK OLAYLARINDAN VENÜS RETROSU 22 TEMMUZ-3 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞİYOR!


2023 ilişkiler, birliktelikler, evlilikler için oldukça önemli bir yıl. Zira ay düğümleri ve Güneş tutulmaları ilişkiler ekseni de denilen Koç – Terazi ekseninde gerçekleşiyor. 20 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşen Güneş tutulmasının ardından 14 Ekim’de Terazi burcunda yani ilişkiler, ortaklıklar burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu iki tarih arasında da aşkın burcu Aslan’da Venüs retrosu yaşayacağız.


Venüs astrolojide ilişkileri yöneten gezegen. 6 Haziran’dan itibaren Aslan burcunda ilerlerken ilişkilerde egoya bağlı çekişmeleri daha da öne çıkarıyor. Venüs’ün retrosuyla birlikte 9 Ekim’e kadar sürecek olan bu uzun transiti bu yılın aşk ve ilişkiler adına yoğun temasını gösteriyor. İlişkilerde sağlamlık, güven, sebat, istikrar arayışımız ve beklentimiz yüksek olabilir. Öte yandan Aslan kralların burcu olduğundan ilişkiler açısından kendimizi tahta oturtmak isteğimiz de olabilir. Yüceltilmiş bir ilişki, birliktelik, evlilik beklentisi 2023 yılını domine edecek gibi görünüyor. Bu dönemde evlilik, nişan, söz sıklıkla duyacağımız haberleri teşkil edebilir.


22 Temmuz’da ise Venüs retrosu başlıyor. Retro hareket her şeyden önce ilişkiden beklentimizi sorgulamamızı sağlayabilir. Büyük bir heves ve heyecanla başlattığımız ciddi bir ilişki sürecini bu retro sürecinde sorgulamaya kalkabiliriz. Birbirimizi yakından tanıma ve empati, anlayış fırsatı vermeden, kazanmadan birtakım tuhaf, anlamsız, garip ego çatışmalarına girebiliriz. Özellikle bir evlilik, birliktelik kararında fazla hızlı hareket etmişsek ve tutku ve heyecanlarımızın dalgasına kendimizi kaptırmışsak bu retro süreci biraz daha sıkıntılı geçebilir. Bu dönemde Oğlak burcuna geri dönen Plüton görev, sorumluluk, ciddiyet, kurallar, sınırlar konusundaki dönüşüm süreçlerini yeniden devreye almış durumda. Gerçeklik konusunda bizi bir takım test ve sınavlardan geçirebilir bu süreç. Bu durum ise aşka, tutkuya kapıldığımız ve ilişkiye bağlı ve bağımlı kaldığımız bu dönemde gerçekleri biraz daha sorgulamamızı sağlayabilir. Özellikle 22 Temmuz-3 Eylül arasındaki Venüs retrosunda bu gerçeklerle biraz daha yüzleşmek ve de karşılıklı hesaplaşmak zorunda kalabiliriz. Üstelik bu retro döneminde geri gelen veya kendini hatırlatan eski eşler, sevgililer bu sorgulama ortamına adeta tuz biber ekebilir. Şimdi nereden çıktı diyebileceğimiz ve geçmişte muhtemelen üzerimizde çeşitli aşk yaraları bırakmış olan eski defterler açılabilir.


Bu Venüs retrosu sürecinde belki de yapılabilecek en iyi şey geçmişi geçmişte bırakıp önümüze bakmak konusunda dirayetli ve sağlam durmak olabilir. Doğal olarak bunu yaparken kalbimiz acıyabilir, keşkeler bol bol yaşanabilir, pişmanlıklar, ayrılık hüzünleri geri gelebilir. Kendimizi başka işlerle, arkadaşlarla, sosyal yaşam ve kişisel bireysel uğraşlarla oyalamak da zor olabilir. Ama bunu yapmalıyız. Zevk ve keyif aldığımız ne varsa onlara odaklanmakta adeta acele etmeliyiz. Zira retro zamanında bunu yapmak zor ve zahmetli olacak. Venüs Aslan retro dönemiyle birlikte kalbimizi ısıtmışken egolarımızın tuzaklarına kendimizi düşürmemeliyiz. Sanatla, resimle, dansla, müzikle hoşça vakit geçirmek, kendimizi eğlendirmek olası sürtüşme ve kavgalardan kendimizi korumamıza yardımcı olabilir.


Venüs retrosu döneminin evlilik, ortaklık, birliktelik akitleri, sözleşmeleri için çok da uygun olmadığını hatırlatalım. Evlilik tarihini sözgelimi Venüs retrosunun süre geldiği 22 Temmuz-3 Eylül dışına almak astrolojik olarak yerinde bir seçim ve tutum olabilir. Ayrıca bu dönemde estetik, kozmetik ve güzellikle ilgili önemli işlemleri belki bir süreliğine ötelememiz gerekebilir. Sakinliğimizi ve sabrımızı korumalı, abartılı, gösterişli yaklaşımlardan mümkün mertebe uzaklaşmalıyız. Gurur ve kibir bu süreçte bizi her zamankinden daha fazla gölgeleyebilir. Özetle gerçekçi tutumumuzu korumalı, gerek olayları gerek kişileri gerek kendimizi çok fazla yargılamadan yumuşak ve kolay geçişleri tercih etmeliyiz.


Görünen o ki bu yaz ortasındaki Venüs retrosu döneminde kalbimiz her zamankinden fazla ağrıyacak ama öte yandan gerçek aşkı bulmamız, yakalamamız da aynı ölçüde olası ve kolay olacak. Gerçeklerden kopmadan doğruyu yakalamak da bu son Plüton Oğlak sürecinin en büyük dönüşümünün yolunu açabilir.



Instagram:

Comments


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page