top of page
  • Yazarın fotoğrafıZerrin İrem Akbay

Bu Yazıyı Okumadan Alaçatı’ya Gitmeyin!

Yaz tatilinde tercihini yurt içinden yana kullanacak olanların, Ege sevdalılarının aklına ilk gelen yerlerden olan Çeşme, Alaçatı; revaçta olan beach clubları ve renkli gece hayatı ile de oldukça popüler. Enfes koyları, masmavi denizi, tarihi dokusu, butik evleri ve sörf noktaları ile yaz aylarının gelişini en güzel şekilde hissettiriyor.


Kendine has mimari detayları ve tasarımları ile birbirinden şık butik otelleri ile tatilcilerin tercih sebebi olurken, yeni evli çiftlerin de tercihleri arasında olarak Ege’nin romantik ve keyifli havasında, sayısız seçenek olan balayı otellerinde isterseniz 5 yıldızlı isterseniz butik otelleri tercih edebilirsiniz bunun için size en uygun olan balayı paketlerinden yararlanabiliyorsunuz.

Eğlencenin ve kalabalığın içinde olan bu yerde daha sakin ve samimi tatil isteyenlerden iseniz ev kiralama seçeneğine de başvurabilirsiniz. Kış aylarında yapacağınız erken rezervasyonlar ile hem daha uygun fiyatlardan yararlanabilir hemde kalabalık sezon öncesi yerinizi garantileyebilirsiniz.

Gelelim bu etapta en önemli detaylardan biri olan konaklama yapılacak yer seçiminde dikkat edilmesi gerekenlere…

Pandeminin de etkisiyle ekstra dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları tatil seçimlerimizde birinci sırayı alıyor. Temizlik, klima, merkezi olması, güvenlik, restoran, müşteri yorumları, kaç yıldızlı, ekstra ücretler, güler yüzlü ve ilgili personeller gibi detaylar daha konforlu bir süreci ilerletmiş olacaktır.


Ulaşım için Hava yolunu kullanacak olanlar; bulunduğunuz şehirden İzmir’e vardıktan sonra, otogardan Alaçatı otobüslerine binebilirsiniz.

Otobüs ile gidecek olanlar ise; direkt olarak Alaçatı’ya gidecek olan firmaları tercih edebilir.


Büyüleyici ve keyif verici tatilinizde bilmeniz gerekenler, arnavut kaldırımlarıyla dolu sokaklarda ayakkabı seçimleriniz; yüksek topuklular sizi biraz zora sokabilir, yüksek rakamlı taksi fiyatlarından da şimdiden bahsetsek iyi olur.

Alaçatı pazarını gezin ve evinize dönerken mutlaka oradan bir hediyelik eşya alın! Yıl boyunca nasıl güzel bir yaz geçirdiğinizi hatırlamanızı sağlayacaktır.


Organik sebze ve meyveleriyle hazırlanmış, birbirinden lezzetli reçelleriyle simge haline gelen Alaçatı kahvaltısı eşliğinde tüm günü planlayıp gideceğiniz yerlere rezervasyonunuzu önceden yaptırmanız, daha planlı ve sorunsuz bir tatil deneyimini size sunarken enerjinizi de doğru yönlendirmenize yardımcı olacaktır.


Hacımemiş Mahallesinin cumbalı evleri, arnavut kaldırımlı dar rengarenk sokakları, begonvilleri ve sardunyalarıyla yaz hissini iliklerinize kadar hissederken, rengarenk kapıların önünde, dar sokaklarda fotoğraf çekmeniz için sabah saatlerini tercih edebilirsiniz. Böylelikle daha sakin ve uygun alanlar kendinize yaratmış olacaksınız.

Konumu gereği rüzgarlı olmasıyla, dalgalı denizi sayesinde sörfçüler için de harika bir seçim fırsatı sunan Alaçatı, sörf yarışmalarıyla da yaz sezonuna renk katıyor! Meşhur sokak lezzeti kumrunun en sevilen adresi Kumrucu Şevki’de deniz sonrası keyfinizi yapmayı unutmayın! Tatmadan dönmemeniz gereken lezzetler arasında Kabak Çiçeği Dolması da yerini alıyor tabi. Sakızlı muhallebisi denensin sıcak yaz gününün olmazsa olmazı dondurmasının tadına mutlaka bakılsın.


Gündüz deniz kum güneş 3’lüsünü doya doya yaşadıktan sonra gecenin ritmine kendini bırakmak isteyenler doğru yerdesiniz!

Beach clublar hız kesmeden gece modunda da eglenceye tam gez devam ediyor.

Eğlence mekanları, Alaçatı sokaklarında leziz mezeler eşliğinde meyhane, ünlü sanatçıların açık hava konserleri… Tercih sizin


Enfes kahvaltısından renkli sokaklarına, tatlı kafelerinden eğlence dolu gece hayatına dolu dolu geçen günün ardından gecenin sonu midye ile bitiyor. Hala yapmanız gereken bir şey daha var! Meşhur taş yel değirmenlerinin olduğu tepede güneşin doğuşuna şahit olmalısınız.


Eve geri dönerken yenilenmiş ve harika hissederken bir sonraki tatil planınız için heyecanlanmaya başlayabilirsiniz çünkü kalbiniz Ege’de kalmış olacaktır…


Comments


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page