top of page
  • Yazarın fotoğrafıZİA ONLINE

Arter’den Doğa Fikrine Odaklanan ‘’Locus Solus’’

Arter’in Locus Solus isimli yeni grup sergisi, doğa fikrine odaklanarak olgular, kurgular ve duygular perspektifinden irdelemeyi amaçlayarak 31 Aralık tarihine kadar sanatseverler ile bir araya geliyor.


Küratörlüğünü Selen Ansen’in üstlendiği Locus Solus, Arter koleksiyonu’ndan seçilen yapıtlarla, bu sergi için üretilmiş işlerin de aralarında yer aldığı mekana özgü büyük ölçekli üretimleri bir araya getiriyor.


Doğa ve kültürün birbirine nüfuz etme ve bibirlerini etkileme biçimleriyle ilgilenen Locus Solus başlıklı grup sergisi, aynı zamanda doğal ortamlarla insan eylemliliği ve insan elinden çıkma yapılar arasındaki kesişim alanlarını inceliyor.

Sergide ilişkisel bir kavram olarak ele alınan ‘’doğa’’ yerler ile insan ve insan olmayan varlıklar arasındaki geniş bağlantılar ağı üzerine yeniden düşünme olacağı sunuyor.


Hem bir yer hemde bir yolculuk olarak kurgulanan Locus Solus Latincede ‘’yalnız yer’’ veya ‘’biricik yer’’ anlamlara gelen başlığını Raymond Russel’in aynı adlı romanından ödünç alıyor.


Sergide; Murat Akagündüz, Jananne Al-Ani, Halil Altındere, Maddalena Ambrosio, Yüksel Arslan, Claus Böhmler, Xuefeng Chen, Tacita Dean, Osman Dinç, İnci Eviner, Thomas Geiger, Jytte Høy, Ahmet Doğu İpek, Eva Jospin, Ella Littwitz, Miklós Onucsán, Panamarenko, Sarkis, Yehudit Sasportas, Erinç Seymen, Bülent Şangar, Yaşam Şaşmazer, Cengiz Tekin, Endre Tót, Thu Van Tran, Mariana Vassileva, Werner Zellien’ın yapıtları yer alıyor.



Locus Solus Küratör Selen Ansen Sergiden yerleştirme görüntüsü Arter, 2022



Miklós Onucsán kten Düşen Şey, Göğe Fırlattığın Şeydir, 2009 Neon 224 × 18 × 8 cm Arter Koleksiyonu



Sarkis Çağrı (Arılara) I, 2013 Bakır, zil, balpeteği 7 × 35 cm Arter Koleksiyonu



Eva Jospin Panorama, 2016 Ahşap, mukavva, yapıştırıcı 5,20 x 9,12 m ø Sanatçının ve Noirmontartproduction Koleksiyonu’nun izniyle



Xuefeng Chen Ŏrigŏ, 2020–2021 12 adet heykelle mekâna özgü yerleştirme Değişken boyutlar Sanatçının izniyle



Locus Solus Küratör Selen Ansen Sergiden yerleştirme görüntüsü Arter, 2022




Fotoğraflar | Photos: Sena Nur Taştekne (Arter)

Comments


ZİA ONLINE -PNG.png

 Tüm hakları saklıdır © 2021 ZİA ONLINE

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • X
bottom of page